Wat meer over mezelf

“Ik mocht zelf ervaren dat periodes van crisis tot helderheid en groei leiden.”

Samenzijn en samenwerken geven mij energie. Daarom hou ik graag rekening met wie ik samenwerk. In die zin ben ik een echte teamspeler. Toch loop ik niet altijd gedwee binnen de lijntjes. Als ik de groep of de sociale conventies volg, is dat uit keuze en niet omdat ik me verplicht voel. Deze dynamiek van aansluiting zoeken bij en afstand nemen van de groep, fascineert me en verklaart waarom ik politieke en sociale wetenschappen studeerde. Ik maakte er ook mijn werk van.

Gedurende meer dan 35 jaar - eerst als manager, leidinggevende en coach avant la lettre, nu als expert, mentor en ICF gecertificeerd coach - ben ik bezig met de interactie tussen de mensen en het bedrijf: hoe beïnvloeden talentvolle medewerkers de resultaten van de organisatie waarvoor ze werken, hoe beleven zij de invloed van de organisatie en wat doet dat met de manier waarop ze zich ontplooien, hoe verloopt de uitwisseling van de verwachtingen die ze hierover hebben, onder invloed van wat en hoe komen beslissingen tot stand.

Ik weet dat het mogelijk is dat organisaties zo stimulerend zijn dat mensen het beste van zichzelf tonen, omdat ik voor grensverleggende organisaties met een aanstekelijke opdracht gewerkt heb. Ik weet dat het mogelijk is, omdat de kwaliteit van de samenwerking en de gelijkwaardige dialoog tussen de mensen en de organisatie al 35 jaar mijn werk is.

Toch mocht ik zelf ervaren dat wat het beste is voor het bedrijf daarom niet de eerste keuze is die je als medewerker maakt. Periodes van crisis zijn vaak omstandigheden waarin de ware drijfveren binnen de organisatie tevoorschijn komen. De helderheid die hierdoor ontstaat, kan echter ook tot groei leiden.

Ik voelde steeds meer afstand. Dit nodigde me uit om stil te staan bij mijn eigen waarden en te reflecteren over wat ik belangrijk vind. Een sabbatjaar bracht herbronning en stelde weer scherp wat mijn oorspronkelijke drijfveren zijn. Ik gaf mijn corporate managementrol op, volgde opleidingen in Londen en New York en genoot ervan om me weer onder te dompelen in mijn vakgebied.

Het sabbatjaar maakte niet alleen ruimte voor professionele herbronning, maar zorgde er ook voor dat ik mijn leven anders inrichtte en de plaats van werken in mijn leven herzag. Mijn nieuwe leven daagde me uit om mezelf op meerdere vlakken terug uit te vinden. Ik besliste om als zelfstandige mijn eigen weg te gaan, volgde een professionele, door ICF erkende, coaching-opleiding en werd freelance interim-manager, mentor en coach.

In deze rol kan ik bezig zijn met wat ik het liefst doe en valt mijn rijke ervaring samen. Ik beleef plezier aan mijn werk, omdat ik durfde te kiezen om te doen waar ik in geloof en waar ik goed in ben. Het geeft mij voldoening om samen met mijn klanten een stimulerende werkomgeving te ontwikkelen waar talentrijke mensen opvallende resultaten bereiken. Kortom, ik wil er graag aan bijdragen dat mijn klanten, net als ik, plezier vinden in hun werk.

Graag ben ik jouw inspirator bij het creëren van een cultuur van resultaatgerichtheid en verbondenheid.
Heb je graag meer informatie? Wil je al even kennismaken en van gedachten wisselen?
Ik vertel je graag meer over mijn visie, aanpak en manier van werken.


Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek:

+32 (0) 479 07 53 83 / lut@lutpierre.be

Copyright by Lut Pierre. All rights reserved.